Diploma Jeugd EHBO voor leerlingen IKC de Wenteling

 In Nieuws

Uit: de krant van Midden-Drenthe

Balinge – Alle kinderen uit groep 6, 7 en 8 van IKC de Wenteling in Balinge behaalden vrijdag het diploma Jeugd EHBO. De leerlingen volgden een naschoolse cursus vanuit Buurtacademie de Broekstreek. In tien lessen leerden de kinderen alle belangrijke aspecten van eerste hulp bij ongevallen. Van kennis over de verschillende hulpmiddelen tot aan de verzorging van slachtoffers.

Vrijdagmiddag vond het examen plaats en ontvingen de kinderen hun diploma.

De cursus Jeugd EHBO is een initiatief van Buurtacademie de Broekstreek in samenwerking met Centrum voor Jeugd en Gezin en IKC de Wenteling. In de lessen wisselden theorie en praktijk elkaar af. Kinderen leerden hoe ze moeten handelen bij kleine ongelukjes, verwondingen, vergiftiging en breuken, maar ook bij ademhalingsproblemen, flauwte of bewusteloosheid.

Leerkracht Carla Kooistra is trots op haar leerlingen. ‘De kinderen nemen vrijwillig deel aan de cursus. Ze vinden het belangrijk dat ze weten wat ze moeten doen bij ongelukken. Hoe mooi is het dat de hele groep zich heeft aangemeld, examen doet en alle kinderen hun diploma hebben gehaald?’

zie ook: https://dekrantvanmiddendrenthe.nl/artikel/1027733/diploma-jeugd-ehbo-voor-leerlingen-ikc-de-wenteling.html

Recente berichten
Call Now Button