Samen voor beter onderwijs

Over IKC de Wenteling

De naam Wenteling symboliseert verandering en vernieuwing. Wenteling komt van het woord de wende. De wende betekent bocht. Dit symboliseert dat de ontwikkeling van een kind niet in een rechte lijn verloopt, maar dat er ontwikkelingssprongen zijn. Jezelf wentelen in nieuwe kennis en in de aandacht van andere kinderen, professionals en ouders maakt persoonlijke groei mogelijk.

Het integraal kindcentrum is verdeeld over twee locaties in het hart van de Broekstreek. De kinderopvang is gevestigd in Witteveen en het basisonderwijs in Balinge. Beide locaties beschikken over veel ruimte in en om het gebouw waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en leren.

In Balinge beschikt de Wenteling over drie grote groepslokalen, een mediatheek/bibliotheek, een techniekruimte en een kookruimte. Ook is er in het gebouw een gymzaal aanwezig. Buiten kunnen de kinderen in de speeltuin achter het gebouw spelen. Oudere kinderen voetballen, basketballen en spelen ook op het plein en het sportveld tegenover het IKC.

Bij de kinderopvang in Witteveen beschikt de Wenteling over twee grote groepsruimtes en een speciale slaapkamer. Daarnaast is er een buitenspeelplaats waar kinderen kunnen spelen in de zandbak en kunnen klimmen en klauteren op de speeltoestellen.

 

Call Now Button